+

Philip Morris International

Philip Morris International

Celkový design nových kanceláří Philip Morris zásadně ovlivnilo rozhodnutí zrekonstruovat stávající interiéry na Karlově náměstí a zachovat princip uzavřených kanceláří. Přesto se však povedlo vytvořit otevřené společné prostory s novým společenským a reprezentativním prostorem, HUBem, který zároveň slouží jako komunikační a sociální uzel.  V tomto prostoru se nachází kromě recepce dlouhý dřevěný stůl, který je ústředním prvkem HUBu, sezení okolo fasády s výhledem na park a další neformální prostory. Na toto jádro navazuje IQOS lounge, nové projektové místnosti a různé typy sezení pro krátkodobé jednání a neformální setkávání. Velkou výzvou bylo najít nové designové a funkční řešení horního patra, prosklené kostky, které má unikátní výhledy na panorama Prahy. Celé patro slouží jako multifunkční zóna pro jednání a společenské akce. V kancelářích jsou použity materiály a povrchy, které v kombinaci s navrženým nábytkem navozují příjemné a přátelské prostředí.


2018/2019 Karlovo náměstí, Praha
Architekt /
Michal Kunc, Michal Matějíček, Lucie Eisová
Spolupracovník / fotograf: Peter Fabo
Užitná plocha / m2